Tort cu coacaze fara zahar
Un tort fara zahar facut special pentru mama, care are diabet si nu are voie sa consume dulciuri cu zahar. Si am facut blatul doar din albusuri pentru ca se transesera iarasi multe in frigider. Blatul l-am copt intr-o forma mica de 17 cm diametru.
Ingrediente:
- 150 g albusuri
- 4 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 200 g coacaze sau alte fructe congelate
- 1 lingura indulcitor lichid
Mod de preparare tort cu coacaze fara zahar.
1. Mixam albusurile spuma. Adaugam faian si praful de copt, incorporam cu o spatula si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la 180 de grade.
2.Smantana pentru frisca o mixam si adaugam cateva picaturi de indulcitor lichid, dupa gust.
3.Taiem blatul de tort in 2, insiropam prima parte cu un sirop facut din apa si indulcitor lichid, adaugam jumatate din smantana si coacaze. Retetam operatiunea si cu celalalt blat.
Pofta buna!