Prajitura fara zahar cu mascarpone si ciocolata

O prajitura special pentru persoanele care nu consuma zahar sau pentru cei care sufera de diabet.
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 3 linguri de ulei
- 5 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 250 g mascarpone
- 100 g ciocolata fara zahar
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare prajitura fara zahar cu mascarpone si ciocolata.
Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam cu o spatula. Adaugam si faina si praful de copt si apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartia de copt. Este nevoie de o tava mica, a mea a avut diametrul de 21 de cm. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema. Punem ciocolata rupta cuburi impreuna cu laptele pe baie de aburi pana cand ciocolata se topeste. Lasam 10 minute la racorit, apoi punem mascarponele intr-un bol si adaugam cate 2 linguri din ciocolata topita peste el si amestecam bine cu o lingura de lemn. Adaugam treptat cate 2 linguri de ciocolata topita pana cand terminam toata ciocolata. Adaugam crema peste blat si o nivelam.
Presaram cacao deasupra la final.
Pofta buna!