Batoane fara zahar cu mere si crema de branza
Din cand in cand, facem si ceva dulce pentru mama, care sufera de diabet. Nu are voie sa manance dulciuri, dar se gasesc in comert si ciocolata, biscuiti sau alte dulciuri cu un continut scazut de zaharuri. Din astea consuma. Si mai gasim si indulcitori, asa ca am incercat sa ii fac si ei ceva bun. Nu are acelasi gust ca o prajitura cu zahar, cu frisca indulcita sau creme, dar este delicioasa. Are un gust aparte, iar mama face ce face si trece pe la platoul cu prajituri. Nu face exces, ia cate o portie mica si tine cate 2-3 zile dintr-o prajitura. Asa ca pe site-ul meu o sa tot gasiti prajituri fara zahar 🙂
Igrediente blat:
- 1 mar
- 5 albusuri
- 4 linguri de faina
- 1 lingura zeama de lamaie
- un praf de scortisoara
Ingrediente crema:
- 100 g crema de branza ( Philadelphia)
- 100 g smantana neindulcita pentru frisca
- 30 g ciocolata fara zahar
- 1 lingura indulcitor lichid
- 50 g fulgi de porumb maruntiti
Mod de preparare.
Albusurile le mixam spuma, apoi incorporam faina. Tapetam tava cu hartie de copt. Presaram in tava marul taiat cuburi, iar peste mar presaram scortisoara si zeama de lamaie.
Punem din loc in loc albusurile si intindem usor cu dosul unei linguri umezite.
Dam la cuptorul preincalzil la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Cand este gata o rasturnam pe un platou si dezlipim hartia de copt. Lasam blatul la racit.
Crema de branza o amestecam bine cu smantana pentru frisca pana cand incepe sa se ingroase, apoi adaugam cate 1 lingurita de ciocolata topita si amestecam bine dupa fiecare. Adaugam si indulcitorul.
Punem crema de branza peste prajitura, iar deasupra presaram fulgi de porumb maruntiti. Portionam dupa preferinta.