DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu crema de nuci

Tort cu crema de nuci

Tort cu crema de nuci- un tort cu crema delicioasa cu multe nuci si ciocolata. Reteta cremei de nuci este o reteta veche pe care o faceam in urma cu mai bine de 10 ani, insa am inlcuit-o treptat cu cremele de mascarpone cu ciocolata si mousse-uri. Iar de ziua tatalui meu m-am incumetat sa repet reteta asta veche. Am facut tortul insiropat si cu doua straturi de crema de nuci. L-am ornat cu frisca. A rezultat un deliciu. Nu a mai ramas pe farfurii nici macar o bucatica, iar cate unii dintre invitati chiar au cerut portie dubla.

Sfaturi!

  • Crema de nuci trebuie sa stea la rece pentru 3-4 ore pentru a se intari suficient.
  • Blatul de tort trebuie copt inainte cu o zi si lasat peste noapte la frigider. Se va felia perfect fara ca macar sa se sfarame vreun pic.
  • Am copt blatul de tort in tava cu diametrul de 24 de cm.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de tort este foarte usoara. Daca coci blatul de tort si faci crema de cu seara, a doua zi poti umple tortul fara probleme.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu varf cu faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie sau rom
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 1 cana de nuci macinate
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata 
  • 1 lingura cu varf de amidon alimentar
  • esenta de rom 

Sirop:

  • 200 ml apa + 2 linguri de zahar+ esenta de rom

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa se spumeze apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand devine o spuma foarte ferma.

2.Galbenusurile le mixam 1 minut cu uleiul si le adaugam usor peste albusuri. Incorporam de acum cu o spatula.

4.Adaugam si faina in transe si praful de copt. La final adaugam esenta si incorporam tot cu spatula.

5.Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam compozitia. Nivelam cat mai bine cu spatula si coacem blatul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Cand trece testul cu scobitoarea, este gata.

6. Preparam crema. Masuram toate ingredientele cu aceeasi cana. Punem nucile cu zaharul si amidonul intr-o cratita. Adaugam in fir subtire laptele si punem la fiert pana cand compozitia se ingroasa ca o crema. Lasam sa se racoreasca 15 minute si adaugam untul taiat cubulete si esenta. Amestecam bine cu un tel sa se dizolve tot untul. Adaugam si ciocolata topita si amestecam bine. Dam crema la rece pentru 3-4 ore pana cand se ingroasa suficient. Este delicioasa.

7.Taiem blatul si il insiropam cu sirop facut din apa calduta, zahar si esenta. Umplem cu crema si ornam cu frisca. Mai dam tortul la rece minim o ora. Pofta buna!

Va las si reteta de blat umed pentru tort aici .

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 2

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker