Prajitura Boema
O prajitura De-li-cioa-sa! Sa o incercati neaparat cand aveti timp si chef de stat in bucatarie! Greu nu se face, doar ca se pierde ceva timp 🙂
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
Ingrediente crema:
- 1 ou
- 100 g unt
- 9 linguri de zahar
- 3 plicuri de ness
- 2 plicuri de praf de frisca
- 300 ml lapte
- 1 plic de gelatina
Ingrediente sirop:
- 4 linguri de zahar
- 150 ml apa
- + 50 g ciocolata pentru ornat
Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si amestecam cu lingura de lemn. Adaugam treptat faina si cacao si incorporam bine. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de min.
Lasam blatul la racit si trecem la pregairea cremei.
Punem oul cu zaharul, cu ness-ul si cu untul intr-o cratita si punem pe aragaz la foc mic mestecand continuu. Dupa ce se topeste untul mai lasam 1-2 minute si stingem focul. Lasam crema la racit.
Mixam praful de frisca cu laptele pana cand frisca devine ferma. Punem o parte din frisca intr-un bol mai mic.
In restul de frisca ramas in castron, adaugam crema de ness si mixam in continuare cateva minute. Devine o spuma aerata.
Punem gelatina intr-un bol cu 100 ml apa si o lasam cateva minute la hidratat, apoi o dam pentru 10-15 secunde la microunde sa se topeasca si o punem peste crema de ness. Amestecam bine si lasam cateva minute deoparte.
Trecem la pregatirea siropului: punem zaharul intr-o craticioara la caramelizat. Cand devine de culoarea caramelului, punem apa si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.
Taiem blatul prin 2 si vom avea 2 parti pe care le vom suprapune.
Punem prima parte din blat pe un platou si il insiropam. Adaugam jumatate din crema de ness, apoi punem al 2-lea blat si il insiropam si pe acesta. Punem restul de crema de ness, iar pese acaeasta punem frisca oprita.
Deasupra radem ciocolata.
Pofta buna!