DulciuriPrajituri/torturi
Prajitura frageda cu branza
Prajitura frageda cu branza
Prajitura frageda cu branza- un deliciu cu aroma de portocala si aluat dospit. Este usor de facut si este delicioasa, insa am facut o tava mica si a fost cam insuficienta. Am avut o tava mica, un vas de yenna cu dimensiunile 22/26 de cm si mi-au iesit 12 portii.
Bine de stiut!
- Aluatul fraged se lasa 30 de minute la rece. Acesta este moale si nelipicios, iar dupa cele 30 de minute devine mai tare si usor de lucrat.
- Branza. Folosim branza telemea de vaca, branza tare.
- Reteta usoara. Aceasta prajitura este foarte usor de preparat si nu avem nevoie de multe ingrediente.
Ingrediente aluat:
- 1 ou
- 75 gr unt
- 75 ml lapte
- 100 gr zahar
- 350 gr faina
- 5 gr praf de copt( jumatate de plic)
- esenta de portocala
Ingrediente umplutura:
- 500 gr branza telemea
- 2 galbenusuri
- 150 gr zahar
- stafide
- coaja de portocala / esenta de portocala
- + zahar pudra
Cum preparam Prajitura frageda cu branza
-
- Mai intai preparam aluatul. Topim untul impreuna cu laptele si cu zaharul si lasam amestecul sa se raceasca complet. Adaugam apoi oul, faina si praful de copt si esneta si le incorporam mai intai cu telul apoi framantam un aluat moale, dar nelicipios. Dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, timp in care se va intari si va deveni usor de intins.
- Cat timp sta la rece aluatul pregatim umplutura. Punem intr-un bol branza, galbenusurile si zaharul si le pasam cu ajutorul mixerului vertical pentru a sfarama bine branza si a omogeniza compozitia. Adaugam si coaja de portocala sau esenta si stafidele.
- Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem una dintre foi si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam umplutura si acoperim cu alta foaie de aluat. Intepam cu o furculita aluatul din loc in loc si coacem prajitura timp de 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o acoperim cu un prosop si o lasam la racit. O pudram cu zahar pudra si o portionam dupa ce se raceste complet. Pofta buna!