Tort de biscuiti

Tortul de biscuiti are acelasi gust ca si salamul de biscuiti, doar prezentarea este mai festiva. Am adaugat in plus si ciocolata pentru un gust mai deosebit. Ceea ce poate fi un avantaj este faptul ca este un tort delicios preparat foarte rapid si nu dai niciodata gres cu el.
Ingrediente
- 500 g biscuiti
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 50 g cacao
- 300 g ciocolata
- nuca de cocos
- esenta de rom
Mai intai faramitam biscuitii intr-un bol mare.
Topim untul, adaugam zaharul si 50 ml apa. Adaugam untul topit peste biscuitii faramitati si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cacao, ciocolata topita si esenta si le incorporam bine. Va rezulta o pasta nu foarte moale.
Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili cu hartie de copt. Se adauga compozitia de biscuiti si se preseaza bine cu o lingura.
Se da la rece pentru 1-2 ore.
Tortul se imbraca in ciocolata topita.
Se orneaza cu ciocolata rasa.
Pofta buna!