Tort de mere cu ciocolata si scortiosara
Tort de mere cu ciocolata si scortiosara
Tort de mere cu ciocolata si scortiosara – un tort extrem de bun si de aromat pe care garantat il veti indragi si voi. Este unul dintre acele putine torturi care se fac rapid si au un gust de exceptie. Datorita aromei de scortisoara, minunata de altfel, am decis sa includ acest tort in categoria prajiturilor pentru Craciun.
Sfaturi!
- Treceti usor cu lama cutitului pe marginea blatului copt pentru a-l desprinde de cratita. Rasturnati si se va desprinde perfect.
- Merele se pot curata de cotoare si lasate intregi sau se pot felia.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente umplutura si ornat:
- 5 mere mari
- 1 lingurita de scortisoara
- 2 linguri de ulei
- 5 linguri de zahar
- 1 pachet de frisca lichida hulala
- 4 linguri de crema de ciocolata, nutella.
Mod de preparare.
Se curata merele si se taie felii sau cercuri. Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se aseaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min.
Dupa ce s-au caramelizat merele, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra merelor scortisoara.
Pentru compozitie se proceseaza astfel : albusurile se bat spuma cu zaharul , se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul si se amescteca usor cu o lingura de lemn . Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se toarna compozitia peste mere si se da pentru inca 20-25 de min la coptor la 200 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata , se trece lama cutitului pe marginea blatului sa il deslipim de cratita, se rastoarna pe un platou , iar merele vor ramane deasupra. Se dezlipesc foarte frumos.
Am adaugat Nutella, am nivelat si am lasat la racit.
Frisca am batut-o spuma, am ornat torul, iar pe margine am presarat iarasi un praf de scortisoara.
Pofta buna!