DulciuriPrajituri/torturi

Tort de morcovi

Nu am crezut ca-mi va placea acest tip de tort pana cand am mancat la un restaurant. Am ramas uimita cat de bun poate fi. De mult asteapta pe lista mea, dar azi mi-am facut curaj. Si nu se face deloc greu, nu este foarte costisitor, iar gustul este neasteptat de bun.

Ingrediente blat:

  • 250 g morcov ras
  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 100 g iaurt simplu
  • 500 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 plic de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 50-100 g nuca taiata grossier
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 150 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar pudra

Mod de preparare blat.

Mai intai punem intr-un bol faina, paful de copt, bicarbonatul, scortisoara, ghimbirul macinat si praful de sare. Amestecam ingredientele.

In alt bol punem ouale si zaharul si le batem cu telul cateva minute. Adaugam uleiul si iaurtul si incorporam bine. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea mica.

 

Adaugam usor aceasta compozitie peste ingredientele uscate( faina) si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 de cm cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. Coacem 2 blaturi. Daca folositi o tava mai mare, puteti coace un singur blat.

 

Dam blatul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam blaturile la racit.

Mod preparare crema: mixam untul moale cu zaharul pudra pana cand devine o crema. Adaugam si crema de branza si smantana si mai mixam 2-3 minute. Dam crema la rece pentru 30-40 de minute sa se intareasca putin.

Taiem fiecare blat in 2. Asamblam tortul, peste fiecare blat punem aprox. 3-4 linguri de crema pentru a ne ajunge.

Eu nu l-am insiropat, dar daca vreti puteti sa-l insiropati.

Dam tortul la rece pana a doua zi sau pentru 2-3 ore.

  .

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

45 − = 36

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker