DulciuriPrajituri/torturi

Tort cu crema de zahar ars

Un tort delicios, nici foarte greu de facut, dar care se va consuma imediat.

Ingrediente crema de zahar ars:

  • 1 kg lapte
  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri de zahar pentru caramelizat

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao

Mai intai luam o cratita mai inalta, punem 6 linguri de zahar si le caramelizam. Siropul rezultat, il intindem bine si pe peretii cratitei si lasam la racit.

20160405_140802

Punem intr-un bol incapator, zaharul si ouale si mizam bine. Adaugam in fir subtire si laptele si mixam in continuare. Turnam compoztia cu lapte peste zaharul caramelizat si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

 

20160405_141100 20160405_141429

Cat sta la cuptor crema de zahar ars, putem pregati blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina si cacao treptat si continuam sa amestecam.

Dupa ce crema de zahar ars a stat 30 de minute la cuptor, punem deasupra ei compozitia pentru blat si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

20160405_14502720160405_145126

Facem testul cu scobitorea sa fim siguri ca este gata.

Lasam tortul la racit, apoi il dam aprox. 3-4 ore la frigider. Rasturnam pe un platou cu grija. Pofta buna!

20160405_19125920160405_19091820160405_19075520160405_19084420160405_19085120160405_190901

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker