Tort cu crema de zahar ars
Un tort delicios, nici foarte greu de facut, dar care se va consuma imediat.
Ingrediente crema de zahar ars:
- 1 kg lapte
- 7 oua
- 300 g zahar
- 6 linguri de zahar pentru caramelizat
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 5 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 3 linguri de cacao
Mai intai luam o cratita mai inalta, punem 6 linguri de zahar si le caramelizam. Siropul rezultat, il intindem bine si pe peretii cratitei si lasam la racit.
Punem intr-un bol incapator, zaharul si ouale si mizam bine. Adaugam in fir subtire si laptele si mixam in continuare. Turnam compoztia cu lapte peste zaharul caramelizat si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Cat sta la cuptor crema de zahar ars, putem pregati blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina si cacao treptat si continuam sa amestecam.
Dupa ce crema de zahar ars a stat 30 de minute la cuptor, punem deasupra ei compozitia pentru blat si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.
Facem testul cu scobitorea sa fim siguri ca este gata.
Lasam tortul la racit, apoi il dam aprox. 3-4 ore la frigider. Rasturnam pe un platou cu grija. Pofta buna!