Tort Visina Vanilata

Tort Visina Vanilata
Tort Visina Vanilata a numit fetita mea acest tort si asa i-a ramas numele. Este unul dintre cele mai simple torturi, cu blat pufos, rapid si economic. Visine am folosit congelate, dar se pot folosi si proaspete. Este un tort foarte aromat, dulce- acrisor, racoritor.
Bine de stiut!
- Fructe. Putem folosi fructe proaspete sau congelate. Putem folosi visine, cirese, capsuni sau zmeura.
- Jeleu. Pentru jeleu am folosit un plic de Tort Gelee rosu si suc Fanta de struguri.
- Blat. Pentru blatul de tort nu am separat albusurile de galbenusuri ci le-am mixat impreuna pana au devenit ca o crema.
- Dulceata. Am uns blaturile cu dulceata de visine. Am folosit aproape un borcanel mic de 380 gr
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 125 gr zahar
- 125 gr faina
- esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 350 gr frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie
Sirop:
- 250 ml apa firbinte
- 3 linguri cu zahar pudra cu aroma de vanilie
- esenta de vanilie
Ingrediente suplimentare:
- dulceata de visine
- 1 plic de jeleu Tort Gelee
- 250 ml Fanta de struguri
Cum prepara Tort Visina Vanilata
1.Mai intai preparam blatul. Punem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa le mixam impreuna pana cand devin o spuma densa.
Dupa ce au devenit ca o crema, adaugam treptat faina si o incorporam usor cu o spatula. Putem adauga si esenta de vanilie, de rom, de care ne place. Eu am adaugat esenta de vanilie.
Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.
Coacem blatul de tort timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam blatul sa se raceasca apoi putem sa-l feliem. Eu am avut o forma de inima si l-am decupat asa. Resturile de blat le-am sfaramat in robotul de bucatarie si am tapetat marginile tortului cu pudra rezultata.
2.Trecem la prepararea cremei. Mixam spuma frisca lichida, adaugam mascarponele, zaharul pudra si esenta si mai mixam 1 minut.
3.Mergem la asamblarea tortului. Dupa ce feliem blatul de tort in 2 sau 3 parti, punem o parte pe platou si o insiropam cu sirom facut din apa fierbinte, zahar pudra si esenta. Nu insiropam cu siropul fierbinte, acesta trebuie sa fie doar usor caldut. Ungem apoi blatul cu dulceata si adaugam un strat de crema. Adaugam alta parte de blat pe care o insiropam, o ungem cu dulceata si adaugam crema si procedam la fel si cu ultima parte de blat. Asezam apoi in forma de inimioara visinele ( decongelate).
4.Pentru jeleu am pus continutul plicului intr-o craticioara, ada adaugat sucul si am amestecat bine. Am pus amestecul pe foc timp de 1 minut, l-am lasat 3-4 minute la racurit si l-am adaugat peste visine. Puteti orna tortul dupa placul vostru.
- Dam tortul la rece 4-5 ore inainte de portionare. Pofta buna!