Sirop de capsune
ESte vara si am inceput deja sa facem provizii pentru iarna.
Siropul de capsune la rece este foarte aromat si bun. Eu doar 2 sticle am facut ca am avut capsune putine, dar voi reface la urmatoarea recolta. Incercati sa faceti si voi!
Ingrediente
- 1 kg capsune
- 800 g zahar
- 1 plic de sare de lamaie de 7 g
- 700 g apa
Mod de preparare.
Se curata se taie si se paseaza capsunele. Se adauga apa si sarea de lamaie si se lasa la macerat pana a doua zi.
Se strecoara sucul de capsune printr-o sita. Sucul rezultat se amesteca cu zaharul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune in sticle, iar in loc de dop vom folosi tifon pus in 2 pentru a lasa siropul sa respire. Se pastreaza la loc rece.
In timp, se va forma un dop gelatinos deasupra siropului, dar se indeparteaza usor cu coada unei linguri.
sursa: https://savoriurbane.com/sirop-de-capsuni-fara-fierbere-crud-nefiert/
One Comment