BauturiDin camaraDulciuri

Sirop de capsune

ESte vara si am inceput deja sa facem provizii pentru iarna.
Siropul de capsune la rece este foarte aromat si bun. Eu doar 2 sticle am facut ca am avut capsune putine, dar voi reface la urmatoarea recolta. Incercati sa faceti si voi!

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 800 g zahar
  • 1 plic de sare de lamaie de 7 g
  • 700 g apa

Mod de preparare.
Se curata se taie si se paseaza capsunele. Se adauga apa si sarea de lamaie si se lasa la macerat pana a doua zi.
Se strecoara sucul de capsune printr-o sita. Sucul rezultat se amesteca cu zaharul si se amesteca bine pana se topeste.
Se pune in sticle, iar in loc de dop vom folosi tifon pus in 2 pentru a lasa siropul sa respire. Se pastreaza la loc rece.

In timp, se va forma un dop gelatinos deasupra siropului, dar se indeparteaza usor cu coada unei linguri.

sursa: https://savoriurbane.com/sirop-de-capsuni-fara-fierbere-crud-nefiert/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker