Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPreparate de Craciun

Turta dulce pufoasa cu miere

Turta dulce pufoasa cu miere

Turta dulce pufoasa cu miere este foarte usor de preparat si absolut delicioasa. Este cea mai buna turta dulce si este facuta acasa. Secretul turtei dulci care este moale si pufoasa este timpul de coacere foarte redus. Turta dulce se coace doar 7 minute. Veti vedea ca desi pare foarte moale cand o scoatem din cuptor, aceasta se mai inatreste si este perfecta atunci cand se raceste. Un alt secret al turtei dulci foarte fragede este timpul petrecut de aluat in frigider. Este nevoie de 24 de  ore pentru ca aluatul sa stea la frigider.

Aceatsa reteta de turta dulce o fac in fiecare an si iese perfect.

Bine de stiut!

  • Desi aluatul trebuie sa stea 24 de ore la frigider, trebuie sa stiti ca acesta se poate si congela daca nu aveti timp sa il coaceti a doua zi. Se decongeleaza la temperatura camerei si se poate folosi fara probleme.
  • In timpul cat sta la frigider, aluatul se va inatari. La inceput este extrem de fluid, dupa 24 de ore de stat la frigider este mai tare, insa lipicios.
  • Am adaugat in compozitia de turta dulce o lingurita de condiment pentru vin fiert. Acesta se poate inlocui cu ghimbir macinat, insa reduceti la jumatate cantitatea.
  • Nu coacem mai mult de 7 minute desi pare foarte moale, este perfect asa.
  • Turta dulce se poate orna cu Royal Icing sau cu ciocolata. Reteta de Royal Icing

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita condiment fin maruntit pentru vin fiert 
  • + 100 gr ciocolata cu lapte/ amaruie+ 3linguri de ulei

Cum preparam turta dulce pufoasa cu miere

1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 12- 24 de ore.

3.A doua zi impartim aluatul in 3-4 parti. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra aluatului si intindem foi mici cat sa decupam 5-6 portii de turta dulce. Aluatul este licipicio si se lucreaza greu cu el, insa daca adaugam suficienta faina, se va intinde usor. 

4.Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.

5.Topim ciocolata impreuna cu uleiul si ungem fiecare turta dulce. Ornam cu bombonele.

Serviti cu drag si sarbatori frumoase sa aveti!

Va recomand si turta dulce de post, un desert delicios si pufos.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker