Din camara

Zacusca la ceaun

Zacusca noua ne place foarte mult. Ne-a iesit putina de data asta- 11 borcanele, dar vom face din nou ca nu cred ca va rezista 1 luna la cat de buna este 🙂 Si pentru ca nu am avut rosii, ne-ar fi trebuit 2 kg, am folosit 1 kg de suc de rosii.

Ingrediente:

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosar
  • 12 vinete medii
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg suc de rosii conservat sau 2 kg rosii proaspete date pe razatoare
  • 500 ml ulei
  • frunze de telina
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 1 lingura de zahar.

Mai intai coacem vinetele si ardeii, apoi le curatam de coaja. Tocam vinetele si ardeii cu cutitul. Ceapa o tocam cubulete mici.

Punem uleiul la incins in ceaun si adaugam ceapa si sarea. Lasam 10  minute pana cand incepe sa devina aurie si apoi adaugam ardeiul si vinetele tocate.

 

Mai lasam 10-15 minute la foc mediu amestecand din cand in cand, apoi adaugam sucul de rosii si lasam in continuare sa fiarba. Dupa inca 20 de minuta adaugam telina tocata marunt. Aproximativ 70-75 de minute am lasat la fiert amestecand la cateva minute. Cand este gata adaugam si zarul dupa gust.

 

O punem fierbinte in borcane si strangem bine capacul.

Este extrem de gustoasa.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker