Din camaraLegume

Ardei umpluti cu verdeata pentru iarna

Ardei umpluti cu verdeata pentru iarna

Ardei umpluti cu verdeata pentru iarna  – o varinata foarte simpla si foarte practica de a pastra verdeata pentru iarna. Cum? Simplu! La congelator. Aceasta varianta de congelare a ardeiului este speciala pentru ciorbe. Verdeata congelata se pastreaza in stare perfecta si se hidrateaza atunci cand este adaugata in ciorba sau mancare fierbinte. Isi pastreaza astfel intreaga aroma. Veti spune ca pe parcursul intregului an gasim ardei si verdeata proaspata. Insa, atunci cand nu ajungem la cumaparaturi, este bine sa stim ca avem o rezerva la congelator.

Sfaturi!

  • Se poate folosi ardei kapia sau ardei gogosari pentru congelare.
  • Folosim verdeturi dupa gust. Eu am folosit un mix de verdeturi pentru ciorba. Daca se elimina telina, acest mix de verdeturi impreuna cu ardeiul se poate folosi si la tocanite sau alte mancaruri.
  • Este nevoie sa spalam ardeii, apoi sa il stergem pe fiecare in parte cu un servet de bucatarie. Evitam astfel ca ardeii sa se lipeasca unul de celalalt in congelator. Astfel, vom scoate cate un singur ardei pentru fiecare ciorba.
  • Se adauga in ciorba/ mancare congelat, bineinteles ca il tocam inainte.
  • Se adauga in ciorba/ mancare in ultimele minute de gatire. Legumele congelate fierb foarte rapid.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de ardei kapia
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 telina mica cu frunze

Cum preparam ardei umpluti cu verdeata pentru iarna

1.Mai intai spalam ardeii si le taiem cozile, le scoatem apoi semintele. Stergem fiecare ardei si ii dam deoparte.

2.Ne ocupam apoi de verdeata. Spalam si taiem leusteanul si patrunjelul. Telina o curatam de coaja si o taiem cubulete. Taiem si frunele de telina si amestecam totul intr-un bol. Puteti adauga si marar sau alte vereturi in functie de preferinte.

3.Umplem fiecare ardei cu mix de verdeturi. Punem ardeii in pungi cu zip, din alea cu fermoar si le dam la congelator. Cand avem nevoie, scoatem cate un ardei, il tocam si al aduagam in mancare.

 

Sper ca v-a fost util articolul si sa incercati varianta noastra de pastrare a ardeilor umpluti cu verdeata.

Merita sa distribuiti articolul pentru a-i ajuta si pe ceilalti sa se inspire!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker