Ardei Gogosari murati
Ardei Gogosari murati
Ardei Gogosari murati pentru iarna sunt senzationali de gustosi. Sunt ideali pentru salata de Boeuf, Suba sau consumati alaturi de fripturi sau tocanite. Reteta o am dintr-o carte veche a tatalui meu, mi-au placut mult muraturile lui de anul trecut, asa ca am folosit si eu aceeasi reteta.
Sterilizati borcanele impreuna cu capacele inainte de folosire in cuptorul electric incins. Este nevoie de sterilizare si dupa ce umplem borcanele cu muraturi.
Ingrediente:
- 3 kg de gogosari
- 350 ml otet ( eu folosesc doar de la Regal)
- 1 l apa
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de sare grunjoasa
- frunze de telina
- boabe de mustar
- boabe de piper
- boabe de coriandru
- marar uscat si macinat
Cum preparam Ardei Gogosari murati
1.Mai intai spalam bine gogosarii si ii taiem in felii potrivite. Asezam feliile de gogsar in borcane si le presam sa le asezam cat mai bine.
2. Punem apoi apa si otetul intr-o cratita si le punem la fiert. Adaugam si sarea, zaharul, boabele de musatr, cele de piper, de coriandru si mararul uscat. Lasam amestecul sa dea in cateva clocote.
3Turnam compozitia de otet fierbinte peste gogosar cu ajutorul unui polonic.
Atentie! Sub fiecare borcan asezam lama unui cutit sa nu se sparga!
4.Strangem bine capacele si punem borcanele in prosoape pana a doua zi sau pana cand se racesc complet si le putem steriliza.
Va recomand sa incercati si reteta noastra de ardei gogosari umpluti cu salata de varza.
Intreaga categorie cu preparate din camara poate fi gasita aici.