
Creveti cu sos de ardei copti
Creveti cu sos de ardei copti – o mancare extrem de gustoasa si de savuroasa. Noi iubim crevetii in orice varianta ar fi gatiti. Insa, de data aceasta, sosul de ardei copti a fost cel care ne-a dat pe spate. Am vazut la o emisiune culinara acest sos si mi s-a parut a fi perfect servit cu crevetii. Va recomand cu drag acest sos si voua, este senzational!
Noi am avut la congelator pungute cu ardei kapia copti. Daca aveti ardei kapia proaspat copti, atunci este si mai bine.
Bine de stiut
- Creveti. Poti folosi creveti poroaspeti sau congelati pentru prepararea acestei retete. Daca alegi sa folosesti creveti congelati, atunci trebuie sa ii decongezi inainte.
- Crevetii nu necesita mult timp de gatire, sunt suficiente 3-4 minute de prajire pe fiecare parte, altfel devin tari si cauciucati.
Ustensile de bucatarie. Avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea ardeilor copti.
Ingrediente:
- 5-6 ardei kapia copti
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- 500 gr creveti
- usturoi granulat + piper+ sare+ ardei boia dulce
Cum preparam Creveti cu sos de ardei copti
1.Mai intai coacem ardeii kapia sau doar ii dezghetam daca ii avem la congelator. Ardeii kapia copti trebuie sa fie decojiti de pielita subtire care-i acopera. Le scoatem apoi cotoarele si semintele.
2.Pasam ardeii copti cu ajutorul mixerului vertical, le adaugam sare, piper si ardei boia dupa gust.
3.Crevetii ii prajim in ulei incins cate 3 minute pe fiecare parte. Ii scoatem si ii pudram cu sare, piper, ardei boia si usturoi granulat.
Servim crevetii cu sos de ardei copti. Pofta buna! Sper sa va placa reteta noastra de astazi!
 
  
  
 
Va recomand si pastele cu creveti. Sunt extrem de gustoase!
 
				



