Alade sau blinele
Alade sau blinele sau clatite rusesti, acestea sunt atat de pufoase, delicioase si ideale pentru micul dejun. Se pot face alade sarate si atunci se pot servi cu branza, sau se pot face dulci si merg cu gem, miere, lapte.
Ingrediente alade:
- 1 pahar cu kefir
- 1 pahar cu faina
- 1/2 ligurita bicarbonat de sodiu
- 3 linguri de zahar ( optional)
- un praf de sare
Mod de preparare alade.
Mai intai trebuie sa stiti sa masurati kefirul si faina cu acelasi pahar.
Punem faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu intr-un bol. Adaugam kefirul, sare si zahar si amestecam bine. Zaharul este optional. Eu am pus 3 linguri si nu au iesit foarte dulci, exact asa cum ne place.
Ungem o tigaie cu ulei si punem din loc in loc cate o lingura de compozitie. Este suficient o lingura.
Acoperim cu un capac si coacem la foc mediu, aprox. 1-2 minute pe fiecare parte.
Sa aveti pofta la alade!
Bună seara! Spuneti-mi vă rog,ou nu se pune? Mulțumesc, Daniela
Buna seara! Nu am pus oua