Aperitive

Alade sau blinele

Alade sau blinele sau clatite rusesti, acestea sunt atat de pufoase, delicioase si ideale pentru micul dejun. Se pot face alade sarate si atunci se pot servi cu branza, sau se pot face dulci si merg cu gem, miere, lapte.

Ingrediente alade:

  • 1 pahar cu kefir
  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 ligurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de zahar ( optional)
  • un praf de sare

Mod de preparare alade.

Mai intai trebuie sa stiti sa masurati kefirul si faina cu acelasi pahar.

Punem faina amestecata cu bicarbonatul  de sodiu intr-un bol. Adaugam kefirul, sare si zahar si amestecam bine. Zaharul este optional. Eu am pus 3 linguri si nu au iesit foarte dulci, exact asa cum ne place.

Ungem o tigaie cu ulei si punem din loc in loc cate o lingura de compozitie. Este suficient o lingura.

Acoperim cu un capac si coacem la foc mediu, aprox. 1-2 minute pe fiecare parte.

Sa aveti pofta la alade!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker