AperitiveMancaruriPorc

Rulouri aperitiv din foietaj cu carne tocata

Rulouri aperitiv din foietaj cu carne tocata

Rulouri aperitiv din foietaj cu carne tocata am facut din jumatate de aluat foietaj. Din cealalta jumatate am facut rulouri cu gem. Gasiti reteta rulourilor cu gem aici.  Dar, va spun sincer ca acestea cu carne tocata au fost preferatele fetei mele. A zis ca este cea mai buna gustarica. Si merg perfect atat ca o gustare, ca mic dejun sau luate la pachet la scoala, la gradinita sau la munca.

Cateva sfaturi!

  • Lasam aluatul foietaj la dezghetat inainte sa-l folosim.
  • Nu este nevoie sa mai intindem aluatul de foietaj. Il putem folosi asa cum este. Daca decidem sa il mai intindem putin, atunci presaram putina faina deasupra acestuia.  Eu l-am folosi asa cum este, fara a-l mai intinde.
  • Din jumatate de aluat foietaj, mi-a iesit o tava de rulouri. Daca folositi intreg aluatul foietaj, adaugati mai multa carne.
  • Carnea trebuie sa fie semigatita atunci cand o folosim la aluatul foietaj.
  • Reteta usoara si rapida. Aceasta reteta de rulouri din aluat foietaj cu carne tocata este foarte rapida si foarte gustoasa. Nu avem nevoie de multe ingrediente.

Ingrediente:

  • 1/2 aluat foietaj
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ketchup 
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce

Cum preparam Rulouri aperitiv din foietaj cu carne tocata

1.Mai intai lasam aluatul foiteaj la dezghetat.

2.Tocam ceapa marunt si o calim 5-6 minute in ulei incins. Adaugam carnea si  o jumatate de cescuta de apa si lasam la gatit timp de 10-13 minute amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si ardei boia.

3.Ungem foaia de aluat cu ketchup si presaram carnea. Avem grija sa nu adaugam zeama ( in cazul in care mai avem in tigaia cu carne).

4.Rulam aluatul foietaj si taiem rulouri de aproximativ 2 cm grosime cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. In aproximativ 25 de minute ar trebui sa fie gatite suficient.

Pofta buna!

Pentru alte idei de utilizare a aluatului foietaj, click aici .

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker