Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPrajituri/torturi

Biscuiti cu Corn Flakes si mere caramelizate

Biscuiti cu Corn Flakes si mere caramelizate

Biscuiti cu Corn Flakes si mere caramelizate sunt deliciosi si foarte usor de preparat. Mai ales ca eu am avut si ajutor, fetita m-a ajutat si a rostogolit biscuitii prin corn flakes. Si in plus, a tapetat si tava cu hartie de copt 🙂 Pot sa va spun ca sunt senzationali acesti biscuiti, gustul merelor coapte m-a incantat foarte mult.

Utile!

  • Din aceasta compozitie mi-au iesit 30 de biscuiti.
  • Fulgii de porumb necesita o zdrobire usoara.
  • Folosim unt de la temperatura camerei, nu rece.
  • Aluatul pentru biscuiti trebuie sa stea la frigider timp de 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 120 gr unt
  • 220 gr faina + 1 lingura de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • + 2 mere + 2 linguri de zahar + 1/2 lingurita de scortisoara
  • + 100 gr fulgi de porumb

Cum preparam Biscuiti cu Corn Flakes si mere caramelizate

1,Mai intai eu am pregatit merele. Decojim merele, le taiem cubulete si le punem impreuna cu 2 linguri de zahar la caramelizat. Le lasam apoximativ 7-8 minute, nu foarte mult, apoi adaugam scortisoara si luam merele de pe foc. Le lasam deoparte si trecem la prepararea aluatului.

2.Mixam untul moale impreuna cu zaharul, adaugam oul si mixam inca 1 minut pana cand il incorporam bine. Adaugam faina, esenta si praful de copt si framantam un aluat moale. Adaugam merele impreuna cu zeama lasata de acestea si le incorporam bine. Aluatul devine lipicios din cauza merelor caldute, iar acum mai adaugam o lingura de faina. Inca este usor lipicios aluatul, insa asa trebuie sa fie pentru a se putea lipi fulgii de porumb de biscuiti.

3.Dam aluatul pentru 30 de minute la frigider.

4.Formam bilute de marimea unei nuci pe care le dam prin fulgii de porumb sfaramati usor.

Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem timp de 17-18 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa coacere biscuitii sunt moi, insa atat de gustosi! Nu ii lasati mai mult la cuptor pentru a evita intarirea acestora dupa racire.

Eu am presarat zahar pudra deasupra acestora pentru un plus de aspect.

Pentru noi au fost insuficienti 30 de biscuiti. Nu au ramas pentru a doua zi.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker