Dulciuri

Gris cu lapte si piersici

Gust de copilarie, amintiri, intotdeauna delicios. Pentru ca aveam o cutie de piersici in compot si nu ii mai gaseam rostul in camara, si cum de mult tim aveam pofta de gris cu lapte, am combinat grisul cu piersicile. Deliciu a iesit! Bineinteles ca puteti combina grisul si gu gem, pepite de ciocolata sau cum doriti.

Ingrediente: 

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri de gris
  • 5 linguri de zahar
  • 1 strop esenta de vanilie.
  • caise ( din compot sau proaspete)

Mod de preparare gris cu lapte si cu caise.

Punem laptele impreuna cu zaharul la fiert si il lasam sa dea in clocot. Adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Il lasam pe foc 7-8 minute, pana cand se ingroasa ca o budinca si adaugam si esenta de vanilie la final. Cand se raceste grisul se mai intareste.

Taiem caisele cubulete mici. Punem in cupe straturi de gris alternate cu straturi de caise.

 

Pofta buna!

 

sursa: https://www.edithskitchen.ro/gris-cu-lapte/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 76 = 86

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker