Biscuiti fragezi cu unt
Biscuiti deliciosi, fragezi si aromati. Se pot lasa si nepudrati cu zahar pudra si ies destul de multi dintr-o compozitie, am copt 4 tavi de biscuiti. In cutii ermetic inchise, se pot pastra pana la 2 saptamani.
Ingrediente:
- 225 g unt
- 2 oua
- 170 g zahar
- 2 linguri de ulei
- 550 g faina
- un varf de cutit de bicarbonat
- esenta de vanilie – optional
- zahar pudra- optional
Mod de preparare biscuiti fragezi cu unt.
1.Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si esenta, daca doriti, si framantam aluatul bine.
2.Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri( daca sunt prea subtiri, ies biscuiti crocanti, daca sunt mai groase, ies biscuiti mai fragezi) pe care le decupam dupa preferinta.
3.Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1o minute.
4.Punem zahar pudra intr-un bol si mediat ce scoatem biscuitii din cuptor ii dam prin zahar pudra.
Pofta buna!
One Comment