Biscuiti/fursecuri/bomboaneDulciuriPreparate de Craciun

Biscuiti fragezi cu unt

Biscuiti deliciosi, fragezi si aromati. Se pot lasa si nepudrati cu zahar pudra si ies destul de multi dintr-o compozitie, am copt 4 tavi de biscuiti. In cutii ermetic inchise, se pot pastra pana la 2 saptamani.

Ingrediente:

  • 225 g unt
  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 550 g faina
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • esenta de vanilie – optional
  • zahar pudra- optional

Mod de preparare biscuiti fragezi cu unt.

1.Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si esenta, daca doriti, si framantam aluatul bine.

2.Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri( daca sunt prea subtiri, ies biscuiti crocanti, daca sunt mai groase, ies biscuiti mai fragezi) pe care le decupam dupa preferinta.

3.Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1o minute.

4.Punem zahar pudra intr-un bol si mediat ce scoatem biscuitii din cuptor ii dam prin zahar pudra.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker