Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Chec umed cu mac si visine din compot

Chec umed cu mac si visine din compot

Chec umed cu mac si visine din compot – un chec delicios si aspectuos. Aveam de mult timp in plan un astfel de chec, dar nu am avut compot.

Sfaturi pentru prepararea Chec umed cu mac si visine din compot :

  • Se pot folosi visine din compot sau alte fructe taiate cubulete. Se pot folosi si fructe mici proaspete ( afine, zmeura, cirese, visine).
  • Tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt, daca folositi forma din silicon, nu mai este nevoie sa o tapetati cu hartie de copt.
  • Aceste ingrediente sunt pentru 1 singur chec.
  • Checul umed se coace mai mult timp decat cel pufos. In aproximativ 50-55 de minute ar trebui sa fie copt.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 130 gr iaurt simplu
  • 240-250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cu mac
  • visine din compot
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mixam untul moale, de la temperatura camerei, cu zaharul timp de 2-3 minute.

2.Adaugam treptat ouale si apoi iaurtul si mixam inca 2-3 minute.

3.Adaugam faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

4.Punem 2-3 linguri din compozie intr-un bol. Adaugam cacao si esenta de rom si amestceam. In restul de compozitie, cel alb, adaugam mac si esenta de portocala.

5.Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia cu cacao. Adaugam jumatate din compozitia cu mac si apoi punem visine din compot ( fara samburi, bineinteles!) date prin faina. Acoperim cu restul de compozitie cu mac, iar deasupra mai adaugam jumatati de visine din compot.

6.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. In aproximativ 50-55 de minute ar trebui sa fie gata. Daca doriti, puteti sa presarati zahar pudra deasupra checului. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

87 − 82 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker