DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura cu ananas si mascarpone

O prajitura delicioasa, care se pregateste foarte repede.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 cutie de mascarpone
  • 200 g finetti
  • + 1 cutie compot de ananas
  • + 200 ml frisca lichida

Mod de preparare.

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le amestecam apoi cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul princalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min. sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pregatim intre timp crema: amestecam cu o lingura de lemn mascarponele cu ciocolata.

Dupa ce s-a racit complet blatul, il taiem, insiropam cu compot de ananas, punem crema de mascarpone si bucatele mici de ananas. Punem al doilea blat, insiropam si punem frisca.

Dam la rece 1-2 ore.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker