Tort Buturuga de Craciun sau Bûche de Noël
Tort Buturuga de Craciun sau Bûche de Noël
Tort Buturuga de Craciun sau Bûche de Noël este o sugestie pentru cei ce vor ceva nou.
Bûche de Noël sau Buturuga de Craciun este o prajitura traditionala care se pragateste in preajma sarbatorilor de Craciun in Franta. Eu am adaptat-o putin in functie de ingredientele avute la indemana. Se pot folosi orice tip de creme, ceea ce conteaza este sa folosim crema de ciocolata la ornat pentru a crea aspectul unei buturugi.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
Ingrediente crema alba:
- 100 ml frisca lichida indulcita
- 100 g ciocolata alba
Ingrediente crema de ciocolata:
- 100 ml frisca lichida indulcita
- 70 g finetti sau alta crema de ciocolata
- 1 lingura de cacao
+ nuca de cocos pentru ornat si diverse ornamente
Mod de preparare tort Buturuga de Craciun.
1.Mixam albusurile spuma cu zaharul.
2. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta.
3. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.
4. Umezim bine un prosop de bucatarie si rasturnam rulada pe el. Rulam cu prosopul si lasam la racit.
5. Mixam frisca lichida. In jumatate din frisca adaugam ciocolata alba topita, iar in cealalta jumatate adaugam crema de ciocolata si cacao.
6. Ungem rulada cu crema de ciocolata alba, rulam si taiem capetele astfel incat sa ii dam forma unei buturugi. Acoprim cu crema de ciocolata maro si cu o furculita trasam dungi pe toata suprafata ruladei.
7. Presaram nuca de cocos si adaugam ornamente dupa preferinta.