Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie este o tarta foarte aromata, o tarta ce ma duce cu gandul la toamna si zilele ploioase ale acesteia. Se prepara foarte usor aceasta tarta. Trebuie mai intai sa preparam crema de vanilie si sa o lasam la racit, apoi sa preparam blatul tartei, il coacem si il lasam la racit, apoi il umplem cu crema de vanilie, asezam deasupra merele si dam din nou la cuptor. Ca si timp de preparare m-am incadrat intr-o ora. Recunosc insa, am avut ajutor. Fetita mi-a racit crema si tati mi-a curatat merele.

Cateva sfaturi!

  • Aluatul pentru tarta este fraged, insa nu trebuie lasat la rece inainte de coacere. Trebuie insa intepat cu furculita din loc in loc pentru a se coace uniform.
  • Crema adaugata peste aluatul de tarta nu trebuie sa fie fierbinte. Rece sau usor calduta trebuie sa fie.
  • Folosim mere rosii caci acestea sunt mai dulci si mai moi. Sunt suficiente 3 mere.

Ingediente blat:

  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 230 gr faina

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 450 ml lapte
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru finisare:

  • 3 mere rosii
  • 3 linguri de gem de caise/ marmelada
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 5-6 picaturi de zeama de lamaie

Cum preparam Tarta cu mere si crema de vanilie

1.Preparam mai intai crema de vanilie. Batem ouale cu zaharul si faina si apoi adaugam in fir subtire laptele si amestecam bine. Punem crema pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca si o lasam la racit. Cand este aproape racita, adaugam esenta de vanilie. Eu folosesc aceasta crema si pentru eclere.

2.Preparam blatul cat timp se raceste crema. Amestecam cu o furculita untul moale( de la temperatura camerei ) cu zaharul, apoi aduagam oul si incorporam bine. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe care o punem in tava in care coacem tarta. Presam aluatul usor cu degetele, il intepam cu furculita din loc in loc si il coacem 15 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

3.Cat timp se coace blatul curatam merele si le scoatem cotorul. Le feliem subtire si le stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Gemul de caise il topim 10-12 secunde la cuptorul cu microunde sa fie cat mai fluid.

4.Turnam crema in interiorul blatului de tarta copt si ornam cu mere, presaram scortisoara si ungem cu gemul de caise. Dam din nou tarta la cuptor pentru inca 15-20 de minute. Lasam tarta sa se raceasca complet inainte sa o portionam. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 29 = 34

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker