Biscuiti crapaciosi cu aroma de portocala

Biscuiti crapaciosi cu aroma de portocala
Biscuiti crapaciosi cu aroma de portocala sunt atat de fragezi, usor crocanti la exterior si atat de deliciosi incat cu siguranta ii veti indragi si voi. Sunt foarte spornici acesti biscuiti, ies aproximativ 65-70 dintr-o compozitie. Si…am avut si ajutor: eu am format bilutele, iar fetita le-a dat prin zahar pudra. A fost distractiv pentru ea 🙂
Bine de stiut
- Biscuitii se rostogolesc prin zahar pudra din abundenta pentru a se forma crusta crocanta la exterior. Nu scuturam surplusul e zahar pudra de pe acestia.
- Se pot face si cu cacao si vor avea un gust intens de ciocolata. Uitati retet de crapaciosi cu ciocolata aici.
- Pastram biscuitii timp de aproximativ 10 zile in cutii ermetic inchise.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de biscuiti este una dintre cele mai usoare, dar si printre cele mai spornice.
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 160 g unt moale
- 1 plic de praf de copt
- coaja razuita de la o portocala
- 6-7 linguri de zeama de portocala
- 500 gr faina
- 250 gr zahar pudra
- un praf de sare
Cum preparam Biscuiti crapaciosi cu aroma de portocala
1.Mixam untul moale cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam coaja de portocala si mai mixam cateva secunde.
2. Adaugam ouale si zeama de portocala si mixam bine pana cand compozitia devine cremoasa.
3. Adaugam faina, praful de sare si praful de copt si incorporam bine cu ajutorul unei spatule.
4.Dam compozitia la frigider pentru cel putin 2 ore.
5. Formam bilute de marimea unei nuci. Dam fiecare biluta prin zahar pudra din abundenta fara sa scuturam surplusul si le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta de aprox.2 cm intre fursecuri caci vor creste in timpul coacerii.
6.Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 14-15 minute. Dupa acest timp de coacere, vor fi moi, dar de mai intaresc cand se racesc. Pofta buna! Sper ca va vor placea si voua la fel de mult!