Bucte pufoase cu gem de prune
Bucte pufoase cu gem de prune
Bucte pufoase cu gem de prune sunt delicioase. Buctele sunt chifle dulci, un fel de gogosi umplute cu gem si coapte in cuptor. Pentru o gustare sau pentru micul dejun sunt delicioase. Daca ma gandesc bine, cred ca merg puse si la pachetel fetitei.
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 550 g faina
- 1 plic de drojdie uscata ( 7 g)
- 1 lingurita coaja razuita de lamaie
- 2-3 stropi esenta de vanilie
- 1 borcanel de gem de prune
- 1 galbenus + 2 linguri de lapte pentru uns
- zahar pudra
Mod de preparare.
1.Amestecam laptele cu untul si cu zaharul si le incalzim pe aragaz pana cand se topeste untul. Lasam 2-3 minute la racorit si dizolvam drojdia in amestecul de lapte.
2.Adaugam ouale si amestecam cu un tel.
3.Adaugam apoi faina, vanilia si coaja de lamaie si framantam un aluat moale, dar nelipicios pe care il dam la dospit timp de 1 ora ( eu pun bolul in cuptorul cu microunde si inchid usa).
4.Formam 10 bilute de aluat. Intindem fiecare biluta intr-un cerc, punem cate o lingura de gem in mijloc si strangem marginile.
Eu am folosit un gem de prune delicios pe care l-am acut eu acasa supa aceasta reteta – https://farfuria-cu-gust.ro/gem-de-prune-cu-nuci/. Punem bila formata cu capatul prins in jos in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 30 de minute, apoi ungem buctele cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumenesc frumos. Le pudram cu zahar pudra si asteptam sa se raceasca. Pofta buna!