DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura turnata cu mere

Pajitura este facuta dupa reteta Laurei Sava, am facut cantitate dubla sa imi ajunga:))

Este cea mai buna prajitura cu mere.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de lapte
  • 18 linguri de ulei
  • 24 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg de mere+ 2 linguri cu varf de zahar + scortisoara
  • zahar pudra

Se dau merele pe razatoarea mare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara.

Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele alternand cateva linguri de faina cu cateva linguri de lapte si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia rezultata nu este foarte groasa. Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de g C ( eu am pus mai mult de jumatate ca mi se parea pra putina, dar am gresit, trebuia fix jumatate).

Se scoate prajitura de la cuptor, se adauga merele rase, apoi se adauga restul de compozitie fara sa nivelam cu lingura. Se da din nou la cuptor pana cand se rumeneste.

Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza cand se raceste.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 35 = 43

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker