AlteleVacante si calatorii

Hallstatt – peisaje de poveste la poalele munţilor

Hallstatt – peisaje de poveste la poalele munţilor

Hallstatt este una dintre cele mai pitorești localităţi de la munte situat  în regiunea Salzkammergut din Austria. Un loc de poveste, situat intre munte şi apa cristalină a lacului Hallstätter, Hallstatt a fost inclus pe  lista Patrimoniului mondial Unesco ȋn anul 1997 şi ȋn prezent se bucură de foarte mulţi vizitatori anual.

Hallstatt este un oraşel superb cu străduţe ȋnguste şi case frumos vopsite, oferind peisaje unice şi uşor de recunoscut. Se pare, ȋnsă, că ar exista şi ȋn China un oraşel identic. Insă, farmecul incontestabil al localităţii ȋl reprezintă lacul, pe care un mic vaporaş face curse regulate de pe un mal pe celălalt. Plimbarea cu vaporaşul pe lac este una dintre distacţiile preferate de turişti.

Oraşelul are o singură stradă principală pe care cu greu se pot strecura doua maşini şi din aceasta cauză accesul cu maşini este puţin cam problematic aici.

Staţiunea de ski Dachstein Krippenstein se află ȋn apropiere, ca o alternativă pentru cei ce sunt pasionaţi de ski.

Aici se află şi cea mai veche mină de sare din lume. La intrare vei primi pelerine, iar ghidul  vorbeşte ȋn limbile germană şi engleză.

Sărbătorile de iarnă petrecute aici sunt vise devenite realitate.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 17 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker