Vacante si calatorii

Valetta – cea mai mica capitala europeana

Valetta – cea mai mica capitala europeana

Valetta – cea mai mica capitala europeana, dar si una dintre cele mai frumoase si fermecatoare capitale.

Malta este un arhipelag alcatuit din 6 insule dintre care 3 sunt locuite: Malta, Comino si Gozo. Dintre acestea Comino este cea mai mica.

Valettta este capitala Maltei, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco din anul 1980 cu importante repere istorice. Un mare labirint de unicitate si istorie, Valetta incanta prin abundenta de culori a balcoanelor traditionale malteze, prin designul arhitectural preponderent baroc si prin aleile sale tipice.

Ce poti face aici

 • Este o placere sa te plimbi pe strazile inguste si pietruite admirand balcoanele colorate si descoperind fiecare coltisor de istorie.

 • Cu vedere catre Marele Port, Gradinile Upper Barakka ofera un spectacol in fiecare zi la orele pranzului cand oficialii militari trag cu tunurile. Aici te poti relaxa si poti admira plimbarea barcilor care sosesc din cele 3 orase sau poti face o plimbare cu una dintre trasurile ce asteapta chiar la intrarea in aceste frumoase gradini.

 • Mai jos se afla gradinile inferioare, Lower Barakka de unde poti lua barca catre cele 3 orase. Dintre acestea am vizitat Cospicua.
 • Biserica Our Lady of Victory, o biserica construita in stil baroc si aflata chiar in apropierea gradinilor inferioare este cea care m-a impresionat cel mai mult. Am aflat aici ca aceasta a fost prima cladire construita de catre marele maestru, fondatorul insulei, Jean de la Valetta. Chiar vis-a-vis se afla impunatoarea biserica Sf Ecaterina din Alexandria.

 • Auberge de Castille situat chiar in Piata Castille a fost un han construit in stil baroc si folosit ca resedinta pentru ofiterii britanici.

 • Parlamentul Maltei, o cladire impunatoare ce are acelasi arhitect ca si centrul Georges Pompidou din Paris, Loreno Piano, mi-a atras atentia datorita balcoanelor impunatoare si pline de culoare.

 • Ruinele Operei Regale situata chiar in fata Parlamentului Maltei ofera spectacole in aer liber pe timpul verii. Intamplarea face ca atunci cand treceam prin fata operei sa fie un spectacol rock’n roll. Minunat!

 • O bijuterie arhitecturala, Co- catedrala Sf. Ioan impresioneaza prin frumusetea sa exterioara, dar si interioara. Aici se afla cea mai importanta opera a lui Caravaggio, „Taierea capului sf. Ioan Botezatorul”

Recomandari

 • Gustati tocana de iepure, o mancare traditionala malteza, dar si cafeaua malteza, o cafea cu un gust unic in lume fiind preparata cu anason.
 • Purtati incaltari comode, caci desi este cea mai mica capitala europeana, Valetta se cere strabatuta la picior si nu mai pare chiar atat de mica.
 • Cumparati suveniruri de pe stradutele Valettei. Uimitor, dar sunt mai ieftine decat in alte locatii.

Cum ajungi  si cum te deplasezi in Malta

Malta se afla la doar 2h30 de zbor fata de Romania. Noi am ales sa nu inchiriem masina si ne deplasam exclusiv cu mijloacele de transport in comun. Un bilet de autobuz costa 2 euro si este valabil 2 ore pe orice ruta. Poti cobora dintr-u autobuz si sa te urci in urmatorul cu acelasi bilet daca nu au trecut cele 2 ore.

Cazare

Ne-am cazat intr-un apartament superb situat pe malul marii in Sliema, La Rive Apartment. Va recomand acest apartament si va recomand si Sliema ca si locatie de cazare. Este un orasel superb, l-am indragit de cum am coborat din Bolt. Pentru mai multe detalii despre aceasta cazare, dati clic aici.

De la Sliema catre Valetta se poate lua ferry-boat contra unei sume modice de  2 euro.

Bon voyage!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 56 = 64

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker