AlteleVacante si calatorii

Retiro- parcul regal din inima Madridului

Retiro- parcul regal din inima Madridului

Parcul Retiro se află în centrul Madridului , foarte aproape de cunoscuta fântână Cibeles și de Poarta Alcala, un parc ce se întinde pe o suprafață de 120 hectare şi care, ȋn present, este unul dintre cele mai aglomerate parcuri.

Parcul Retiro a fost creat pentru a fi un parc regal, el a aparţinut de Palatul Real Sitio del Buen Retiro. In anul 1632, palatul a fost construit de Regele Filip al IV-lea pentru  relaxarea familiei regale.

Acesta este un loc ideal să te plimbi şi să admiri frumuseţile naturii. Vei ȋntâlni aici statui, grădini, fântâni, grădina de trandafiri, Palatul de Cristal, lacuri şi chiar peşteri. Vara se dau concerte ȋn aer liber ȋn zona numită Templete de la Musica. Nu te poţi plictisi cât este ziua de mare!

Aproape de intrarea din partea de nord a parcului Retiro se află un lac artificial foarte mare: Estanque del Retiro. De aici se pot ȋnchiria barci cu vâsle, o distracţie foarte căutată ȋn special ȋn weekend. O statuie ecvestră mare a Regelui Alfonso al XII-lea vegheaza asupra lacului.

In partea de sud se găseşte un alt lac mult mai mic, dar plin de raţe sălbatice. Pe malul lacului se poate zări o cladire superbă din sticla, Palacio de Cristal. Construită in 1887 de Ricardo Velazquez Bosco după Palatul de Cristal din Londra, clădirea a fost folosită iniţial pentru a găzdui plante exotice aduse din Filipine. Acum este folosită ȋn special pentru expoziţii de artă temporare ce atrage mii de turisti.

Aleile parcului sunt pline cu fântâni care mai de care mai impunatoare si mai frumoase , de sculpturi şi copaci diferiţi. Există, de asemenea, şi o grădină de trandafiri şi o grădină cu păuni ȋn partea vestică a parcului.

Te poţi bucura de o ȋngheţată savuroasă pe  timp de vară sau te poti răcori la o terasă chiar ȋn mijlocul naturii!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker