Chec cu afine si crema de branza

Nu pot sa spun decat atat: checul cu afine si crema de branza este cel mai bun si mai fin chec facut vreodata. Si am facut multe checuri! 🙂 Combinatia de afine cu branza este una reusita, usor acrisor, dar si dulce, o combinatie ideala.
Ingrediente:
- 200 g afine
- 3 oua
- 125 g unt
- 130 g iaurt simplu( un iaurt mic)
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
- 3 linguri de zeama de lamaie
Ingrediente glazura:
- 1 lingura cu crema de branza simpla ( Hohland)
- 5 linguri cu frisca lichida
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare chec cu afine si crema de branza.
Mai intai spalam afinele si le lasam la scurs.
Untul moale, de la temperatura camerei il mixam cu zaharul, apoi adaugam treptat ouale. Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de la lamaie si mixam sa le incorporam bine.
Adaugam apoi afinele date prin faina, incorporam si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Mai presaram afine si deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam checul 10 minute la racorit si intre timp pregatim crema de branza. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam zaharul pudra si frisca si amestecam cu o lingura. Nu este nevoie sa mixam pentru ca se ingroasa imediat.
Eu am adaugat crema de branza peste checul cald, nu am asteptat sa se raceasca, iar pe alocuri a curs crema. Si nici sa se raceasca complet nu am asteptat, l-am taiat caldut ca nu mai aveam rabdare. Este delicios!
Pofta buna!
sursa: https://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-lamaie-si-afine-66189.html