DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Semiluna- prajitura copilariei mele

Semiluna- prajitura copilariei mele

Semiluna- prajitura copilariei mele este o prajitura simpla si pufoasa, cu multa nuca, pe care mama o facea cu regularitate. Bine, mai erau si altele: cornulete, chec, pandispan ( facea un pandispan bun cu rahat), dar semiluna ma incanta cel mai mult cand trebuia sa o tai cu paharul. Tot asa am taiat-o si acum.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 150- 200 g nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare.

1.Mai intai mixam albusurile spuma cu zaharul.

2.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri. Le incorporam usor cu o spatula.

3.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. La final adaugam coaja de portocala ( sau esenta dupa gust).

4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt. Dar mai oprim putina compozitie pe fundul bolului, aproximativ o lingura de compozitie pe care o amestecam cu cacao. Facem un grilaj deasupra compozitiei albe si presaram nuca macinata din abundenta.

5.Coacem semiluna in cuptorul princalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o lasam la racit apoi o taiem in forma de semilune cu ajutorul unui pahar. Optional: putem sa pudram prajitura cu zahar pudra. Pofta buna!

O alta reteta de semiluna, doar ca de data asta este cu gem si ciocolata gasiti aici – https://ciocolatacuzambete.ro/prajitura-semiluna-cu-gem-si-ciocolata/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker