DulciuriPrajituri/torturi

Semiluna- prajitura copilariei mele

Semiluna- prajitura copilariei mele

Semiluna- prajitura copilariei mele este o prajitura simpla si pufoasa, cu multa nuca, pe care mama o facea cu regularitate. Bine, mai erau si altele: cornulete, chec, pandispan ( facea un pandispan bun cu rahat), dar semiluna ma incanta cel mai mult cand trebuia sa o tai cu paharul. Tot asa am taiat-o si acum.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 150- 200 g nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare.

1.Mai intai mixam albusurile spuma cu zaharul.

2.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri. Le incorporam usor cu o spatula.

3.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. La final adaugam coaja de portocala ( sau esenta dupa gust).

4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt. Dar mai oprim putina compozitie pe fundul bolului, aproximativ o lingura de compozitie pe care o amestecam cu cacao. Facem un grilaj deasupra compozitiei albe si presaram nuca macinata din abundenta.

5.Coacem semiluna in cuptorul princalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o lasam la racit apoi o taiem in forma de semilune cu ajutorul unui pahar. Optional: putem sa pudram prajitura cu zahar pudra. Pofta buna!

O alta reteta de semiluna, doar ca de data asta este cu gem si ciocolata gasiti aici – https://ciocolatacuzambete.ro/prajitura-semiluna-cu-gem-si-ciocolata/

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker