Semiluna- prajitura copilariei mele
Semiluna- prajitura copilariei mele
Semiluna- prajitura copilariei mele este o prajitura simpla si pufoasa, cu multa nuca, pe care mama o facea cu regularitate. Bine, mai erau si altele: cornulete, chec, pandispan ( facea un pandispan bun cu rahat), dar semiluna ma incanta cel mai mult cand trebuia sa o tai cu paharul. Tot asa am taiat-o si acum.
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de ulei
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 150- 200 g nuca macinata
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingura de cacao
Mod de preparare.
1.Mai intai mixam albusurile spuma cu zaharul.
2.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri. Le incorporam usor cu o spatula.
3.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. La final adaugam coaja de portocala ( sau esenta dupa gust).
4.Turnam compozitia intr-un vas de yenna tapetat cu hartie de copt. Dar mai oprim putina compozitie pe fundul bolului, aproximativ o lingura de compozitie pe care o amestecam cu cacao. Facem un grilaj deasupra compozitiei albe si presaram nuca macinata din abundenta.
5.Coacem semiluna in cuptorul princalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata o lasam la racit apoi o taiem in forma de semilune cu ajutorul unui pahar. Optional: putem sa pudram prajitura cu zahar pudra. Pofta buna!
O alta reteta de semiluna, doar ca de data asta este cu gem si ciocolata gasiti aici – https://ciocolatacuzambete.ro/prajitura-semiluna-cu-gem-si-ciocolata/