DulciuriPrajituri/torturi

Inghetata asortata cu Finetti si banane

Inghetata asortata cu Finetti si banane

Inghetata asortata cu Finetti si banane este un deliciu cremos si aromat ce se poate consuma atat vara cat si iarna. Este cea mai cremoasa inghetata facuta acasa. Si atat de delicioasa! Fetita tot imi cerea de cateva zile inghetata, asa ca am dat fuga la Lidl sa cumpar lapte condensat. Dupa ce am incercat nenumarate retete, inclusiv cea cu albusuri ce o stiam de la mama, reteta de inghetata cu lapte condensat ramane cea mai buna si cea mai cremoasa. Dupa ce veti incerca reteta asta, va deveni si preferata voastra.

Bine de stiut!

  • Este indicat sa se foloseasca ciocolata amaruie pentru aceasta reteta de inghetata, caci altfel iese foarte dulce. Ciocolata amaruie se poate inlocui cu orice ciocolata simpla sau cu Finetti si adaugam 2 linguri cu cacao.
  • Inghetata de banane. Daca eliminam bananele si adaugam in locul acestora doar un strop de esenta de vanilie, vom obtine o delicioasa inghetata de vanilie.
  • Este indicat sa lasam caserola cu ingheteta la temperatura camerei timp de 5-6 minute inainte de servire.
  • Reteta usoara. Fara doar si poate, aceasta este cea mai simpla reteta de inghetata si cea mai rapida.

Inghrediente:

  • 1 cutie de lapte condensat/ aprox. 400 gr
  • 500 ml creme patisserie de la Meggle sau orice frisca lichida
  • 250 gr Finetti 
  • 2 banane
  • 2 linguri cu cacao
  • optional – un strop esenta de rom

Cum preparam Inghetata asortata cu Finetti si banana

1.Mixam spuma frisca lichida apoi adaugam laptele condensat si mai mixam 1-2 minute. Ca si frisca eu am folosit Creme patisserie de la Meggle. Impartim amestecul de frisca in mod egal in 2 boluri.

2.Pasam bananele cu o furculita. Punem intr-un bol cu frisca bananele pasate si amestecam cine cu o spatula. 3.In cel de-al doilea bol cu amestec de frisca si lapte condensat punem Finetti si cacao si mixam un minut sa incorporam bine. Daca doriti puteti adauga si un strop de esenta de rom in amestecul de ciocolata.

4.Punem cele doua compozitii in doua caserole si le dam la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi. Inghetata de ciocolata mi se pare mai cremoasa decat cea cu banana, insa sunt delicioase ambele, iar combinatia este delicioasa. Se poate servi cu diverse topping-uri.

Sa aveti pofta!

Va recomand si inghetata de pepene galben, o inghetata foarte, foarte aromata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

92 − 85 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker