Chec pufos cu portocala si ciocolata
Un chec foarte pufos, dar mai ales foarte aromat.
Ingrediente:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 180 g faina + 3 linguri de faina
- zeama de la 1 portocala+coaja rasa
- 3 linguri cacao
- 3 linguri cu apa calduta
- 1 plic de praf de copt
- zahar pudra
Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn.
Adaugam apoi faina si praful de copt si amestecam.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele adaugam cacao si in celalalt bol adaugam coaja si zeama de la portocala. In bolul in care adaugam portocala, mai adaugam 3 linguri de faina si incorporam bine.
Tapetam tava de chec cu hartie de copt si turnam intai compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min.
Pofta buna!