DulciuriPrajituri din albusuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Prajitura Fulg de nea Din albusuri

O prajitura delicioasa, cu o reteta proprie modificata mult de cea originala ­čÖé

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda

Mod de preparare.

Pregatim mai intai blatul:mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.

Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut din apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.

Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.

Pofta buna si sarbatori frumoasa va dorim!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker