Chiftelute cu cartofi la cuptor
Chiftelute cu cartofi la cuptor este o mancare foarte, foarte gustoasa care se pregateste foarte usor. Sa va spun ca am consumat toata mancarea la o singura masa ( 3 persoane)? Sotului ii place cu ketchup, mie cu muraturi 🙂
Ingrediente:
- 350 g carne tocata
- 4-5 cartofi medii
- 2 felii de paine
- 1 ceapa mare
- 100 g smantana
- 2 oua
- 100-150 ml lapte
- sare
- piper
- 20-30 g cascaval razuit
- oregano
Mod de preparare.
1.Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, cele 2 felii de paine udate, stoarse bine si sfaramitate. Adaugam sare, piper si 1 ou si amestecam bine.
2. Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.
3. Punem pe fundul tavii rondele de cartofi si adaugam deasupra lor chiftelute rotunde. Eu le-am cam inghesuit in tava desi a fost destul de mare.
4. Amestecam smantana cu un ou si cu laptele. Turnam amestecul uniform in tava, presaram sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
5.Cand sunt gata adaugam cascaval razuit si mai dam 5 minute la cuptor. Presaram oregano si lasam 10-15 minute la racorit. Pofta buna! Este o mancare extrem de gustoasa, veti vedea!