LegumeMancaruriRetete internationaleRetete usoare de post

Lecso – mancare ungureasca de ardei cu orez

Lecso – mancare ungureasca de ardei cu orez

Lecso – mancare ungureasca de ardei cu orez este o mancare foarte gustoasa, usor picanta si foarte satioasa. Se poate prepara si cu slanina sau carnati sau se poate prepara fara carne. Se poate prepara cu orez sau cu omleta, sau se poate lasa simpla. Oricum ar fi preparata, Lecso este o mancare foarte gustoasa. Nu va mai spun cat de apetisant miroase la noi in casa.  A, si in plus, fiecare dintre cei prezenti la masa au mai cerut cate o portie.

Bine de stiut!

  • Avem nevoie de 8-9 ardei fie grasi, kapia sau gogosari. Eu am amestecat ardei verzi si ardei rosii. Iubesc sa adaug si gogosari in mancare deoarece acestia sunt mai carnosi si foarte dulci.
  • Lecso, aceasta mancare ungureasca, se prepara cu untura. Nu multa, o lingura de untura, dar daca nu va place sau nu aveti la indemana, atunci o inlocuim cu 3 linguri de ulei. Daca folosim ulei, atunci vom avea o mancare de post nemaipomenit de gustoasa.
  • Important! Orezul il fierbem separat si de-abia in ultimele 5-6 minute il adaugam in mancarea de ardei.
  • Optional. Eu am adaugat si un mic ardei iute tocat cat mai marunt pentru un gust usor picant.

Ingrediente:

  • 8-9 ardei grasi/ kapia si gogosari rosii si verzi
  • 2 cepe mari
  • 6-7 rosii medii
  • 1 ardei mic iute
  • 250 gr orez/ o cana
  • 1 lingura cu ardei boia dulce
  • 1 lingura cu untura sau 3 linguri cu ulei
  • sare
  • patrunjel verde

Cum preparam Lecso – mancare ungureasca de ardei cu orez

1.Mai intai taiem ceapa julienne, la fel si ardeii. Rosiile le dam pe raatoarea cu ochiuri mari ( fara coaja, bineinteles).

2.Calim usor ceapa in untura, adaugam si ardeiul si lasam doar cateva minute ( 4-5 minute). Adaugam ardeiul boia, rosiile date pe razatoare si 2 cani cu apa fierbinte. Tot acum adaugam si ardeiul iute tocat marunt. Lasam mancarea la fiert timp de 25-30 de minute.

3. Cat timp fierbe mancarea, punem la fiert si orezul spalat bine in 2-3 ape.

4.Punem orezul fiert in mancarea de ardei si continuam gatirea inca 5-6 minute. Potrivim mancarea de sare si adaugam patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker