Ciorbe/Supe
Ciorba de dovlecel cu smantana si carnati afumati
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 2 dovlecei
- 3 carnati afumati grosi
- 100 g smantana cu 25% grasime
- 50 ml ulei
- leustean
- sare
Mai intai taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Adaugam 2 cani de apa si dovlecelul dat pe razatoarea mare, sare dupa gust si lasam 15 minute la foc iute.
Carnatii ii taiem rondele si ii prajim. Ii adaugam in ciorba scursi bine de ulei, mai adaugam 1 – 2 cani de apa si lasam sa mai fiarba inca 20 minute. La final adaugam verdeata tocata marunt.
Luam ciorba de pe foc si o lasam 5 minute deoparte. Smantana o punem intr-un bol si o amestecam bine cu un polonic din ciorba fierbinte. Adaugam apoi amestecul de smantana in toata ciorba in fir subtire si amestecam bine.