Ciorba deasa de dovlecel cu carnati afumati
Daca ati sti cat este de gustoasa ciorba asta, cu siguranta ati repeta reteta 🙂 Neasteptat de gustoasa! Reteta am gasit-o la Madi Marin si o aveam in plan de mult timp, dar de-abia acum i-a venit randul.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 dovlecel mai mare sau 2 mici
- 3 carnati afumati grosi
- 100 g smantana cu 25% grasime
- 50 ml ulei
- marar
- sare
Mai intai taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca.
Adaugam 2 cani de apa ( sau cat considerati voi necesar) si dovlecelul dat pe razatoarea mare si lasam 15 minute la foc iute.
Carnatii ii taiem rondele si ii prajim.
Ii adaugam in ciorba scursi bine de ulei, mai adaugam 1 – 2 cani de apa, 1/2 lingurita de sare mare si lasam sa mai fiarba inca 15 minute.
Luam ciorba de pe foc si o lasam 5 minute deoparte. Smantana o punem intr-un bol si o amestecam bine cu un polonic din ciorba fierbinte.
Adaugam apoi amestecul de smantana in toata ciorba, amestecam si adaugam si mararul.
One Comment