Ciorbe/Supe

Ciorba deasa de dovlecel cu carnati afumati

Daca ati sti cat este de gustoasa ciorba asta, cu siguranta ati repeta reteta 🙂 Neasteptat de gustoasa! Reteta am gasit-o la Madi Marin si o aveam in plan de mult timp, dar de-abia acum i-a venit randul.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mici
  • 3 carnati afumati grosi
  • 100 g smantana cu 25% grasime
  • 50 ml ulei
  • marar
  • sare

Mai intai taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca.

 

Adaugam 2 cani de apa ( sau cat considerati voi necesar) si dovlecelul dat pe razatoarea mare si lasam 15 minute la foc iute.

 

Carnatii ii taiem rondele si ii prajim.

 

Ii adaugam in ciorba scursi bine de ulei, mai adaugam 1 – 2 cani de apa, 1/2 lingurita de sare mare  si lasam sa mai fiarba inca 15 minute.

Luam ciorba de pe foc si o lasam 5 minute deoparte. Smantana o punem intr-un bol si o amestecam bine cu un polonic din ciorba fierbinte.

 

Adaugam apoi amestecul de smantana in toata ciorba, amestecam si adaugam si mararul.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker