Ciorbe/Supe

Supa crema de ceapa cu cartofi

Supa crema de ceapa cu cartofi

Supa crema de ceapa cu cartofi este una dintre cele mai gustoase supe creme pe care ne place sa o servim cu putina afumatura si neaparat cu crutoane facute acasa. Fata mea isi ia castronul cu crutoane langa ea si mai mananca si goale, asa de mult ii plac. Iar eu intotdeauna fac mai multe pentru a-i da ocazia sa le savureze in voie.

Sfaturi!

  • Nu renuntati la cartofi, aceastia ajuta supa crema sa fie mai groasa si ii dau un gust deosebit. 2 cartofii medii cantaresc 250 de grame.
  • Aceasta supa crema are un gust usor dulceag dat de ceapa.
  • Fiecare ceapa de marime medie spre mare cantareste aproximativ 100 de grame.
  • Reteta usoara. Aceasta este una dintre cele mai usoare retete de supa si se prepara din doar cateva ingrediente de baza: ceapa, cartofi, putin unt/ ulei si  sare.
  • Din aceste ingrediente va rezulta 3 portii de supa.

Ingrediente:

  • 600 gr ceapa
  • 250 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

+ optional kaiser/ muschi afumat 

Mod de preparare:

1.Punem untul si uleiul la topit intr-o cratita. Adaugam ceapa taiata julienne si o lasam 10-12 minute pe foc doar sa se inabuse, nu sa se prajeasca.

2.Adaugam apa( aproximativ 1 cana, astfel incat sa acopere legumele) si cartofii si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute sau pana cand este fiert si cartoful. Cand sunt fierte, scurgem surplusul de apa si pasam legumele. Potrivim cu sare si piper si cu ajutorul unui mixer vertical pasam bine legumele.

3.Servim supa crema cu aumatura taiata marunt si calita si cu crutoane din paine.

Pentru crutoane: folosim 3-4 felii de paine pe care le taiem in cubulete mici. Le punem intr-un vas de yenna, le stropim cu ulei de masline, adaugam un praf de sare, un praf de ardei boia si un praf de usturoi granulat ( la plic) si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Nu le lasam mult ci doar 8-10 minute maxim sau pana cand considerati ca sunt rumene si crocante.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker