Cornulete cu dulceata de trandafiri
Aveam jumatate de borcan de dulceata de trandafiri, buna, aromata… Ideala pentru cornulete fragede. Incepand de a doua zi sunt si mai fragede si mai bune. Secretul este sa fie tinute in cutii metalice.
Ingrediente:
- 1 ou
- aprox. 250 g untura/ unt
- 20 g drojdie proaspata
- 130 ml apa minerala
- 500 – 550g faina
- coaja rasa de portocala
- dulceata de trandafiri
- zahar pudra aprox. 250 g
Mod de preparare.
1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen.
2.Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros.
3.Dupa ce s-a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri, iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.
4 Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.
5 Comments