DulciuriPrajituri/torturiPreparate de Craciun

Prajitura cu crema Cappuccino si ciocolata

Prajitura cu crema Cappuccino si ciocolata

Prajitura cu crema Cappuccino si ciocolata este o prajitura delicioasa cu crema fina si aerata.  Ce imi place la aceasta prajitura este ca se prepara usor, este spornica, ies multe portii si are crema. Ai mei iubesc prajiturile cu crema.

Bine de stiut

  • Am copt blatul intr-o tava cu dimensiunile 21/32 de cm.
  • Pentru insiroparea blatului am folosit lapte caldut, insa se poate folosi si compot de fructe.
  • Inainte de portionare este nevoie sa lasam prajitura cel putin 3-4 ore la rece.
  • Portionarea recomand sa se faca cu un cutit cu lama lata trecuta prin jetul de apa fierbinte.
  • Prajitura se pastreaza perfect la rece pana a doua zi.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Ingrediente creme:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic de cappuccino (12,5 gr) + 2 linguri de apa calduta
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr Finetti
  • esenta de portocala/ rom

In plus:

  •  cacao pentru pudrat la final 
  • 250 ml lapte pentru insiroparea blatului 

Cum preparam Prajitura cu crema Cappuccino si ciocolata

1.Mai intai preparam blatul. Pentru acesta mixam ouala cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si le mixam pana cand devin o crema densa. Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri. Adaugam uleiul, esenta si apoi faina, praful de copt si cacao si le incorporam bine cu ajutorul unei spatule. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam blatul sa se raceasca complet.

2. Pentru crema de Cappuccino mixam spuma frisca lichida. Dizolvam plicul de Cappuccino in 2 linguri de apa calduta si il adaugam  peste frisca. Mixam inca un minut pentru o incorporare perfecta.

Pentru crema de ciocolata mixam un minut mascarponele cu Finetti. Adaugam esenta dupa gust.

3.Insiropam blatul cu lapte caldut. Putem sa ii aduagam si diverse esente. Adaugam crema de Cappuccino si dam prajitura la rece pentru 20-30 de minute. Crema de mascarpone o adaugam cu ajutorul unui pos si dam din nou prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Portionam prajitura cu un cutit cu lama lata trecuta prin jet de apa fierbinte pentru o portionare perfecta.

Pudram prajitura cu cacao. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker