Paste cu sos de rosii si piept de pui
Paste cu sos de rosii si piept de pui – un sortiment de paste foarte usor si rapid de preparat si, in plus, extrem de versatile. Pastele, in general, sunt o mancare preferata de copii, insa si de adultii. Mie imi place ca se prepara rapid si ai mei le adora oricum ar fi ele preparate, cu smantana, cu sos de rosii, cu pui sau cu legume. Chiar si cand mergem la restaurant, copilul tot paste comanda.
Bine de stiut!
- Paste. Am ales sa folosesc pentru prepararea aceste reteta spaghete, insa acestea se pot inlocui cu penne, farfalle sau taghiatelle.
- Piept de pui. Se poate folosi piept sau pulpe de pui taiate cubulete. Se poate chiar renunta la carnea de pui.
- Sos de rosii. Am folosit sos de rosii sicilian de la Lidl, o sticluta de 330 ml, insa acesta se poate inlocui cu 3-4 linguri de pasta de tomate.
Ingrediente:
- 400 gr paste
- 1-2 buc piept de pui
- 2 cepe mari
- 3-4 linguri sos de rosii
- 2 catei de usturoi
- frunze de busuioc verde sau busuioc uscat
- mozzarela razuita sau cascaval
- sare
- piper
Cum preparam Paste cu sos de rosii
1.Punem o oala cu suficienta apa la fiert si cu o lingurita de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam pastele si le fierbem timp de 8-10 minute sau conform instructiunilor.
2.Taiem ceapa cubulete la fel si pieptul de pui si le prajim in ulei incins. Adaugam sosul de rosii si o cescuta de apa si lasam la fiert inca 6-7 minute.
3.Adaugam pastele fierte si cateva linguri de apa in care acestea au fiert, adaugam si busuiocul verde tocat marunt sau busuioc uscat, adaugam si usturoiul razuit pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam inca 3-4 minute la gatit.
La final adaugam Mozzarela sau casavalul razuit, sare si piper si amestecam bine. Pofta buna!
Va recomand si reteta de paste Bolognese cu carne tocata.