Aluaturi dulci/foietajeDulciuri

Cornulete pufoase cu ciocolata

Cornulete foarte pufoase si bune, care au avut un mare succes in familia noastra. Le puteti umple si cu gemuri, vor fi la fel de aromate.

Ingrediente:

  • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina Unirea
  • 130 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 700 g faina
  • coaja rasa de lamaie
  • susan

Mod de preparare

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Se intind foi subtiri , se taie si se pune finetti. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele. Eu am presarat susan doar la o tava, la restul nu le-am mai pus.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dar, se fac destul de repede.

Mie mi-au iesit 3 tavi de cornulete.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker