Prajitura fara zahar cu afine

Pentru cei care sufera de diabet, va las o reteta de prajitura delicioasa, amarie-acrisoara, un gust deosebit.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 plic de gelatina
- 200 g ciocolata amaruie fara zahar
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 200 g afine
- 5 linguri cu lapte
Mod de preparare.
Pregatim intai blatul: mizam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentr 20-25 de min.
Mixam smantana pentru frisca ( eu am folosit una de la Penny).
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele. Cand este topita toata ciocolata o lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi punem jumatate din ea peste smantana mixata si mai mixam in continuare pana cand este incorporata bine.
Hidratam gelatina 5 min in 50 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de ciocolata si amestecam bine.
Nivelam crema de ciocolata peste blatul racit, adaugam afinele ( eu am avut congelate) si deasupra lor facem un grilaj din ciocolata topita care ne-a ramas nepusa la crema.
Dam la rece1 ora. Pofta buna!
2 Comments