Palmieri cu scortisoara
Sunt mai mult decat deliciosi acesti palmieri. Scortisoara ma duce cu gandul la sarbatorile de iarna….
Se fac foarte repede si cu putine ingrediente, va recomand sa ii incercati si voi.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj de 400 g
- 1 cana de zahar
- 1 lingura de scortisoara
Se lasa aluatul lan dezhetat.
Se amesteca zaharul cu scortisoara.
SE presara pe suprafata de lucru zahar amestecat cu scortisoara si se intinde putin aluatul pentru ca zaharul sa se prinda de el.
Presaram zahar si peste aluat si iarasi intindem cu sucitorul pentru a se prinde zaharul.
Rulam de ambele laterale pana cand ajungem la jumatate si apoi taiem bucati de aprox. 1 cm grosime. Le dam prin zahar cu scortisoara si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.Dar nu foarte aproape unul de celalalt pentru ca vor creste. Apasam putin pe urechile palmierilor pentru a nu se desface in cuptor.
Se dau la cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se intorc cu o paleta pe partea cealalta si se mai lasa 15 mintue la cuptor.
Se scot pe o tava, dar nu se aseaza unul peste altul pentru ca se vor lipi.
Sunt deliciosi! Pofta buna!