Aperitive

Covridog facut acasa

Sunt foarte gustosi covridogii, iar pentru pachetelul prichindeilor sunt ideali daca ati ramas in pana de idei.

Ingrediente:

  • 10 cremvusti (eu am folosit de porc)
  • 270 g faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 plic de drojdie uscata ( 5gr)
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • mac

Se amesteca faina cu drojdia. Se adauga laptele caldut amestecat cu uleiul si sarea si se framanta. Aluatul rezultat nu este lipicios. Se lasa 20-25 de minute la loc calduros.

Se stropeste blatul de lucru cu ulei si se intind foi din care se vor taia fasii de aprox. 1 cm latime sau chiar mai late pentru a rula mai usor cremvustii.

Se ia cate o fasie si se ruleaza in jurul cremvustilor.

20160205_122308

Se pun covridogii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si apoi se presara cu seminte de mac.

20160205_12492020160205_124957

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

20160205_131648 20160205_131656 20160205_131826 20160205_131950

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker