Aperitive

Covridog facut acasa

Sunt foarte gustosi covridogii, iar pentru pachetelul prichindeilor sunt ideali daca ati ramas in pana de idei.

Ingrediente:

  • 10 cremvusti (eu am folosit de porc)
  • 270 g faina
  • 150 ml lapte
  • 1/2 plic de drojdie uscata ( 5gr)
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • mac

Se amesteca faina cu drojdia. Se adauga laptele caldut amestecat cu uleiul si sarea si se framanta. Aluatul rezultat nu este lipicios. Se lasa 20-25 de minute la loc calduros.

Se stropeste blatul de lucru cu ulei si se intind foi din care se vor taia fasii de aprox. 1 cm latime sau chiar mai late pentru a rula mai usor cremvustii.

Se ia cate o fasie si se ruleaza in jurul cremvustilor.

Se pun covridogii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si apoi se presara cu seminte de mac.

 

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 3

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker