Covridog facut acasa
Sunt foarte gustosi covridogii, iar pentru pachetelul prichindeilor sunt ideali daca ati ramas in pana de idei.
Ingrediente:
- 10 cremvusti (eu am folosit de porc)
- 270 g faina
- 150 ml lapte
- 1/2 plic de drojdie uscata ( 5gr)
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lingurita de sare
- 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
- mac
Se amesteca faina cu drojdia. Se adauga laptele caldut amestecat cu uleiul si sarea si se framanta. Aluatul rezultat nu este lipicios. Se lasa 20-25 de minute la loc calduros.
Se stropeste blatul de lucru cu ulei si se intind foi din care se vor taia fasii de aprox. 1 cm latime sau chiar mai late pentru a rula mai usor cremvustii.
Se ia cate o fasie si se ruleaza in jurul cremvustilor.
Se pun covridogii in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si apoi se presara cu seminte de mac.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Pofta buna!