Covrigi bagels cu miere

Acesti covrigi sunt foarte buni, se fac repede si se vor manca numaidecat. Inspirata de pe site-ul Lenei, am modificat putin reteta sa fie pe placul nostru.Data viitoare voi face compozitie dubla.
Ingrediente
- 400 g faina,
- 250 ml lapte,
- 100 g zahar,
- 1 lingura de unt,
- 2 lingurite de drojdie uscata,
- 1 ou,
- un praf de sare,
- susan,
- miere pentru uns la final.
Mod de preparare.
Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns covrigii la sfarsit, iar albusul se bate spuma.
Se adauga peste laptele din castron faina, albusul de ou batut spuma si praful de sare. Se framanta foarte putin si se lasa la dospit 40-50 de min.Coca rezultata nu este foarte tare.
Dupa ce s-a dospit aluatul, se imparte in 12 parti.
Din fiecare parte se face cate o bila, iar in mijlocul acesteia se face o gaura cu degetul si se mai intinde sa se mareasca mai mult.
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand s-a fiert apa, se adauga cate 3-4 covrigi si se lasa cam 30-35 de secunde in apa (daca se lipesc de fundul cratitei, se dezlipesc usor cu furculita sau lingura).
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu galbenusul de ou si se presara seminte de susan.
Cand sunt gata se ung cu miere cat sunt calzi. Sunt deliciosi.